Waardering van je ouders zoeken

Moeder tegen dochter: Ik hou van je


Vader tegen dochter: Ik ben trots op je.


Volwassenmensenkinderen kunnen hier hun hele leven naar op zoek zijn.

Ze passen zich aan aan hun ouders. Doen dingen waarvan ze hopen dat hun ouders trots op ze zijn. Gaan zorgen voor hun ouders en cijferen zich helemaal weg. Iedere keer met de hoop dat ze die woorden horen.

Ik vergelijk het met kaas halen bij de slager.

Je gaat naar de slager en bij je laatste bestelling vraag je een pondje jonge kaas. Die heb ik niet zegt de slager en je gaat teleurgesteld naar huis.

Een week later ga je weer naar de slager en je denkt, hmm misschien heeft hij geen jonge maar belegen kaas. Dus je vraagt aan hem een pondje belegen kaas. Iets geïrriteerder zegt de slager, wij verkopen geen kaas. En weer ga je teleurgesteld naar huis.

Weet je wat denk je de volgende keer, laat ik nog beter mijn best doen. Ik ga eerst goed contact maken, en ga heel veel dingen kopen. Heb ik wel niet nodig maar ja misschien geeft hij mij dan toch kaas. Je koopt zijn halve winkel leeg om hem te pleasen. Het contact met de slager gaat goed en hij vraagt, anders nog iets? Ja, zeg je, graag een pondje oude kaas. De slager zegt boos, en nu wegwezen met je kaas.

Zo gaat het ook met de woorden die je wilt horen van je ouders. Stop met kaas te halen waar hij niet te halen valt.


(wij houden ook niet van spam, dus we gaan zorgvuldig met je mailadres om)

1 gedachte op “Waardering van je ouders zoeken”

  1. Pingback: Waarom wij onze ouders willen pleasen - Steen Plek Gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Send this to a friend